Ulricehamn

Välkommen till Ulricehamn

Ulricehamn erbjuder dig som besökare ett brett utbud av aktiviteter. Här är det cykel, vandring, paddling och skidåkning som står i fokus.

Ulricehamn har tagit plats som en viktig destination när det gäller hälsa och tävling. Hos oss finns Lassalyckans Friluftsområde som är ett av Sveriges modernaste idrottscenter, certifierat av Vasaloppet som det första Vasaloppscentrat i Sydsverige. Vi kombinerar aktiviteterna med bra boende och god mat.

Här finns mysig småstadsshopping, kända varumärken till bra priser i Gällstad och gårdsbutiker på landsbygden. Sjön Åsunden med sina vackra herrgårdar och slott runt omkring sig, beskrivna av författarinnan Birgit Th Sparre i romanerna om ”Gårdarna runt sjön”, erbjuder fantastiska möjligheter för paddelturer, fiske, båtliv och bad.

På natursköna småvägar och bilfria banvallar kan du njuta av tystnaden och uppleva härliga dofter, men också ta del av aktiviteter och sevärdheter. På våra 95 km bilfria asfalterade banvallar som sträcker sig från norr till söder genom i kommunen kan du cykla ostörd från annan trafik.

I Ulricehamn finner du också ett rikt kulturliv med bland annat väggmålningar, skulpturer, liveopera och teater. Vi har evenemang i världsklass där vi bland annat har avverkat två världscuptävlingar i längdskidor med publikrekord på över 60 000 besökare.

Vi har en musikfestival av rang som belönats med LiveApan för bästa arrangemang och det i konkurrens med aktörer som Storsjöyran, Sweden Rock och Håkan Hellström på Ullevi.

Vi har fått flera nya entreprenörer som stärker vårt outdoorutbud och satsningarna på Lassalyckan ger oss riktigt bra förutsättningar i vår strävan efter att bli det självklara valet som tränings- och tävlingsdestination

När du besöker Ulricehamn hoppas vi att det infinner sig en speciell känsla hos dig. Att vi skapar ett bestående intryck. Ulricehamn är en stad som lever och utvecklas året om.

Här finns utrymme för avkoppling och härliga stunder. Med årstidernas växlingar sker också en förändring i staden. Med en levande landsbygd, ett rikt naturliv och en sjudande stadskärna hoppas vi kunna välkomna er till Ulricehamn.

Vill du veta mera är du välkommen att besöka oss på Ulricehamns Turistbyrå. Vi finns i stationshuset i Ulricehamn och digitalt på www.ulricehamnsturistbyra.se

© Copyright - Hallins Aktiviteter AB - Hemsida: Bogedata