Korthålsgolf

Korthålsgolf på Sventagården i Vist i Ulricehamn

Är ni ett gäng kompisar eller arbetskamrater som vill göra något skoj tillsammans? Då är denna korthålsbana perfekt för er, oavsett om ni är nybörjare eller vana golfspelare.
Banan är på nio hål och varierar i längd mellan 50-140 meter, och alla hål har utslagsplatser med teemattor. En till två personer delar på en bag med klubbor som behövs för spelet, och det kan vara upp till 20 personer som spelar på banan samtidigt.
Vår fairway och områdena runt hålen klipper vi med fairwayklippare, så puttningen blir en utmaning, inte minst för den vane golfaren. Vi spelar efter de vanliga golfreglerna.

Pris: 300 kr/person, klubbor, bollar och scorekort ingår (min 4 betalde personer)

Några enkla golfregler att tänka på:
  • Se alltid till att det är fritt framför dig innan du slår bollen.
  • Skulle bollen gå mot någon/något skrik omedelbart för att varna den bollen går mot.
  • Hamnar bollen i vattnet droppar man bollen bakom den punkt där den skar vattenlinjen och räknar ett extra slag för droppen.
  • Skulle bollen försvinna slår man ett nytt slag från den plats man slog bollen som försvann från, även här räknar man ett extra slag.
  • Kommer bollen på den hårdgjorda ytan mellan husen på nedre gårdsplanen finns en droppruta vid dammen där man placerar bollen innan man slår nästa slag. Inget extra slag räknas här.
  • Vi spelar med tävlingsformen slaggolf vilket innebär att man kan få maximalt 8 slag per hål då samtliga hål är par 3.

Fyll i för att göra förfrågan för korthåls golf

5 + 1 = ?